بلح الشام
المقادير
-------- 2كوب من الدقيق
1 كوب من المياه+ نصف كوب ذبده + زيت +6 بيضات+ فانيليا
1 معلقه متوسطه من الخل (( اساسيه ))
طريقه التحضير
---------------- يوضع الماء مع الزبده والزيت علي النار وعند الغليان يضاف الدقيق مع التقليب السريع مع تهدئه النارحتي تصبح العجينه مثل الكوره ونبعدها عن النار ونضعها في اناء واسع حتي تبرد ونضيف البيض واحده تلو الاخري مع التقليب الجيد ونضيف الخل و الفانيليا بعد ذلك
نضع العجينه في قرطاس الحلواني ( كيس ) مع البلبله المناسبه لحجم صباع الشام ونسخن الزيت علي النار جيدا حتي يسخن ويكون زيت غزير ونهدء النار اثناء القلي ونخرجه من النار ونضعه علي ورق شفاف حتي يمتص الزيت الزائدوعندما يبرد نسقيه بشراب العسل ( القطر ) ثم نرفعه ونرصه بطبق التقديم وممكن نرش عليه جوز لهند او مبشور المكسرات
طريقه التقديم
-------------- نضعه في طبق التقديم ويقدم بالهنا والشفا
ملحوظه هامه : لانضع البلح وهو ساخن في شراب العسل حتي ليصبح كرسبي