الحواوشى <hr SIZE=1>أولاً : العجينة
تتكون العجينة من :
1- دقيق قمح عادى
2- خميرة بيرة
3- ملح
4- زيت أو سمنه
5- وطبعاً الماء وممكن اللبن.
ثم نخلطهم ببعض ونكون العجينة المطلوبه ونتركها حتى تخمر خلال 1 أو ساعة ونصف.
ثانياً : الخلطة
تتكون من :
1- 1 ك لحمه مفرومة
2- نصف ك بصل مبشور
3- فلفل أسمر
4-ملح عادى
5- فلفل أخضر متخرط
ثم نخلطهم جميعاً مع بعض وممكن نعسجها أولاً وممكن نخلى الخلطه نى فى نى تمام. وأذا عصجتها أى وضعتها على النار لكى تستوى الخلطه فيجب تركها حتى تبرد أوكى.
ثالثاً: المرحلة القبل نهائية:
1- نبدأ بتكوير العجينة كور صغيرة مثل الرقاق
2- ثم نفرد كل كوره لوحدها مثل رغيف العيش الصغير بحيث ما تكونشى رقيقه قوى أوكى
3- ثم نضع فوق كل كوره بعد فردها قطعه من الخلطه التى تركناها حتى بردت لو كانت سخنه اوكى
4- ثم نبدأ بأغلاق كل كوره بعد وضع الخلطه فيها اوكى.
5- بعد إلاق الكوره نبدأ فى فردها حاجه بسيطه بشرط عدم خروج أى خلطه وضعتها منها اوكى.
6- ومن هنا نكون قد انتهينا فنبدأ بتجهيز الصينية نظيفه ومدهونه بالزيت ووضع كل كوره بعد فردها بالخلطه على الصينيه مع دهان وش الكوره بالبيض المضروب مع تجهيز شوكه لتزيين وش الرغيف بالغزغزة فوقها تمام
ومن هنا نضع الصينيه فى الفرن مع نار الى حد ما هادئه أوكى مع المتابعه والحرص من النار اوكى
رابعاً وهى المرحلة النهائية :
التذوق والأستلزاز بطعم الحواوشى.
وبالهنا والشفا
يارب تعجبكم جميعاً